AKTUELLT

Det känns bra.....

22 okt 2017

Det känns bra att bandet fungerar så fint.

Vi i Strike känner oss tacksamma att vi kommit till det läge att orkestern fungerar så bra på danserna vi spelar på. Ständiga ombokningar och oerhört entusiastisk publik. Som t.ex. när vi spelade för första gången i Strömsund i fredags 20 oktober. Det kommer fram en man till scenkanten framför mej mitt under dansen mellan låtarna och sa bl.a. följande: "Det här är det bästa bandet som någonsin varit här i Strömsund......" Man blir glad och ödmjuk inför dessa ord. Vad är då hemligheten bakom framgångarna? Jo, för det första så är vi 4 killar (mogna) som spelat på heltid i många år i olika band vilket medför så klart en hel del erfarenhet. Vi fungerar socialt bra tillsammans med ödmjukhet inför varandra. Alltid skratt och skojfriskt när vi träffas. Vi har med andra ord väldigt kul när vi spelar. Det kanske beror på att vi inte spelar på heltid nu, då kunde det komma mycket allvar och bekymmer med i bilden. På heltid fick man åka på alla jobb som fanns att tillgå, även några som kanske inte var så roliga. Nu när vi spelar på deltid och har det som hobby kan vi sortera och får därför en bra katalog med bara bra och kul spelningar. Vi tackar nej när vi känner att något inte stämmer eller känns rätt. Vi lägger också in perioder med sammanhängande ledighet då vi kan vara med familjer och vänner t.ex. på resor det är viktigt. Det medför att man längtar till nästa gång man får åka iväg tillsammans i orkesterbussen. Tilläggas kan också att vi inte har något kontrakt skrivet med något bolag som bokar oss utan vi bokar allt själva. Vi märker att bandet fungerar bättre och bättre och har en uppåtgående kurva vilket känns helt fantastiskt.

Tack alla ni som följer oss på danserna, hemsida, facebook och instagram och som talar så fint om oss utan er vore vi ingenting.....

/STRIKE

Nu är det snart.....

27 aug 2017

Nu är det snart höst igen.

 Sommarens utespelningar är över och inomhusdanserna börjar. Kan vara ganska skönt då det börjar vara riktigt kallt om kvällarna, då känns det skönt att vara inne och spela. September börjar med spelning i Trångsvikens Bygdegård den 1 september. Ett bra ställe med mycket folk, kul att spela där. Den 7 september ett annat kul ställe nämligen Fyris Park i Uppsala, alltid bra att spela där. Den 11 september har vi lite semesterledighet då två av oss reser till sol och värme. Efter ledigheten har vi fyra spelningar per månad i oktober, november och december. 

Vi vill också tacka alla som varit på våra danser runt om i landet denna sommar och givit oss så mycket beröm med fina ord, stort tack alla ni. Tack också till alla fantastiska arrangörer som direkt efter danserna givit oss ombokningar till nästa år och som jobbar för att danserna ska leva vidare.

/STRIKE

Då har vi börjat.....

17 jul 2017

Då har vi börjat en 14-dagars period med 8 spelningar.

Vi började igår söndag 16 juli då vi var i Molkom på Upperudslogen. I morgon tisdag 18 juli åker vi till Bergvik utanför Söderhamn där vi spelar i Bergviksparken. På onsdag går bussen upp till Jämtland närmare bestämt Dvärsätt i Krokom där vi spelar i härliga Grönänge. Efter det har vi några dagars ledighet fram till tisdag 25 juli då vi gästar Liljekonvaljeholmen i Uppsala. Så blir det en hotellnatt för att sedan åka vidare onsdag 26 juli till Degerfors och Degerforsparken. Fredag 28 juli är det dags för Söderbärke vid Smedjebacken och Söderbärkeparken. Lördag 29 juli far vi till Härjedalen och Hede för att spela på Hembygdgården. Vi avslutar denna period söndagen 30 juli i Hedesunda utanför Gävle då vi spelar på Ön Hedesunda.

Hoppas vi får se er på några av dessa fina dansställen. Varmt välkomna!

/STRIKE

 

 

Lite ledighet.....

8 maj 2017

Lite ledighet framöver är det som gäller nu.

Eftersom vi har fullt upp i juli månad med 9 spelningar så passar vi på och tar lite ledigt nu. Bland annat så har vi firande av jämn födelsedag i en av våra familjer. Det blir även några utlandsresor till bl.a. storstad. En årlig veckolång fiskeresa för en av oss är också inbokad. Även långresor till släkten i vårt avlånga land. 

Nästa spelning är ett besök vid Hårkvallen Lit utanför Östersund i dansanta Jämtland. Ska bli riktigt kul att åter igen komma dit. Vi hoppas så klart på varmt o skönt väder.

Så vill vi passa på att önska er alla en fortsatt fin vår och en skön försommar med mycket dans.

Ha det så bra där ute......
/STRIKE

/img_4363-bc.jpg

Nu blåser det som.....

28 mar 2017

Nu blåser det som bara den!

Ja så sa vi på vägen upp till Isladan i Bjästa i söndags 26 mars. När vi åkte över Höga-Kustenbron blåste det sidvind 25 m/s det kändes i bussen. Men Tobba hade full kontroll på ratten och den vingliga bussen.

Det blev inte så mycket folk som trotsade stormens härjningar ute. Förmodligen hade man fullt upp med att hålla sig upprätt ute och att skydda sina grejer i trädgårdarna. Tack alla ni som i alla fall kom och dansade sååå flitigt. Tack också till den trevliga arrangören med sin personal som servade oss så himla fint!
Efteråt fick vi ta emot väldigt många fina ord från en nöjd publik.

Nästa gång vi sätter oss i bussen blir fredagen den 7 april då vi gästar Parken i Gävle. En kul återkommande spelning som vi gillar mycket. Har ni möjlighet att åka så välkomna till Parken i Gävle fredagen den 7 april, 14:00 drar vi igång dansen.

Ha de så bra tills dess......
/STRIKE

Jämtland dansar.....

12 feb 2017

Jämtland dansar så svetten lackar.....

Vi i Strike spelar mycket i Jämtland där man är riktigt flitiga att gå på dans oavsett väder och vind. Så även i fredags då vi var i Trångsviken på Bygdegården där närmare 200 dansare kom och gjorde kvällen så lyckad. Tack alla ni som kom och dansade så svetten lackade. Tack också till arrangören med sin trevliga personal som såg till att vi hade det så bra. Mackorna och drickan satt fint när vi åkte vidare i natten. Tack!

Ett annat område där vi spelar ganska mycket är Västerbotten t.ex. Ersboda, Vännäsby och Skelleftehamn där också många är så flitiga att åka på dans. Alltid lika kul att spela när man vet innan att det blir så bra.

Det finns så klart fler ställen runt om i landet där det fungerar bra med fina publiksiffror. Nämnas kan Uppsala med bl.a. Fyris Park och Liljekonvaljholmen där många dansgäster kommer.

Som sagt det finns fler ställen som vi inte nämnt här….. men det finns även allt för många ställen där man har problem att få det att gå ihop. Många som sliter ideellt för att dansen ska leva vidare men publiken sviker oavsett vilket band som spelar eller vilket väder det är. Det är tråkigt att det är en sådan utveckling på många håll. Vi uppmanar här och nu alla ni som gillar att dansa att åka iväg på dans. Det är just att ta sig för som är så svårt. Vi vet att ni kommer att tycka det är så himla kul bara ni kommer iväg. Så är det ju bra motion också till en billig penning. För dyrt att gå ut och dansa det är det inte om man jämför med mycket annat. På många ställen tar man bara en hundralapp eller drygt det för att ha så kul i flera timmar. Så kom ut och dansa!

Vi hoppas vi ses på dans nånstans i vårt avlånga land…..

Ha det så bra där ute!
/STRIKE

Ja nu är det.....

29 dec 2016

Ja nu är det åter igen dags för ett nytt år!

2016 har varit ett helt fantastiskt år för oss i STRIKE. Ett år som kan sammanfattas i positiva tecken. Så underbart positiva dansgäster på våra spelningar som så generöst givit oss så fina ord. Vårt fina samarbete med så positiva arrangörer och deras personal. Till det kan vi lägga alla spelningar som varit så positiva med bra ställen och oftast mycket folk. Så kära besökare vi är sååå nöjda med året 2016. TACK alla ni dansare, arrangörer, kolleger, bokare, besökare på vår hemsida och övriga som bidragit till att det blev så lyckat.

Nu ser vi lika positivt fram mot ett nytt år 2017 där spelplanen reda börjat fyllas upp med toppenspelningar på återkommande ställen. Nämnas kan att juli månad redan innehåller 9 spelningar, vilket är bra för ett band som inte spelar på heltid.

Nu är vi lite lediga fram till 14 januari då vi sätter igång igen. Första spelningen på det nya året är i Skelleftehamn på Folkets Hus även kallad "Rotan". Den 15 januari spelar vi i Vännäsby på Festplatsen. Hoppas vi ses på dessa toppenställen för dansare.

Vi i STRIKE vill önska alla ETT GOTT NYTT ÅR 2017!

Ha det så bra tills vi hörs och ses igen.....

/STRIKE

 

 

 

Det blev.....

25 nov 2016

Det blev en höjdare.

Vi besökte Fyrispark i Uppsala igår torsdag den 24 november. Det blev en verklig höjdare. Vi var riktigt lyriska när vi åkte hem. Närmare 380 dansare som stortrivdes med oss. Det känndes fantastiskt med detta fyllda dansgolv och alla glada människor som visade sin uppskattning. Stort TACK till er alla som var där. TACK även till arrangören med sin fantastiska personal.

Idag fredag 25 november åker vi till Jämtland. Närmare bestämt till Trångsvikens Bygdegård i Krokom. Det ska bli mycket kul att komma tillbaka dit. Förra gången vi var där hade vi nytt publikrekord. Vi hoppas på något liknande igen. 

Spelningen därefter blir i Borlänge, Forumdansen i Kvarnsveden den 4 december. Hoppas vi ses där till en trevlig kväll.

Ha det så bra i höstmyset så hörs vi snart igen.....
/STRIKE

Vilka kul spelningar.....

2 okt 2016

Vilka kul spelningar vi haft!

Söndagen den 25 sep var vi i Vännäsby där vi hade en fantastisk kväll. Så många glada dansanta som samlats trots att Sverige spelade semifinal i ishocky på tv. Tack alla ni som kom dit och till arrangören med sina medarbetare.
Den så supertrevliga Kurt Sundin var där och filmade som han gjorde till ett dansinslag i det populära "På Dans Med Kurt" på nätet. Här kan ni se inslaget med Strike https://youtu.be/Ji0mpWIWwC8 Vi skickar ett stort TACK till Kurt för allt han gör för dansbanden i Sverige.

/dansvideos-padansmedkurt.jpg

 

Nu senast i fredags hade vi ännu en mycket kul spelning. Vi reste tiil Norge och närmare bestämt Samfunnhuset i Grorud i Oslo där Dagfinn Dancing hade sin varje vecka återkommande danskväll. Vilken toppenpublik som verkligen visar sin stora uppskattning med glada miner och fina applåder. Tack till den härliga publiken och till Bodil och Dagfinn. 

 

Nästa gång vi sätter oss i turnébussen är kommande helg då spelar i Umeå, Sveg och Östersund.

Ha en fortsatt fin danshöst!

Hoppas vi ses på dans någonstans.......

/STRIKE

 

Regn och åska.....

31 jul 2016

Regn och åska fick vi en hel del av igår.

Igår lördag var vi i Hede på Hembygdsgården och spelade. Det dröjde inte länge efter vi kommit fram så började det regna. Senare kom och gick åsksmällarna runt oss. Regnet varade hela kvällen fram till midnatt. Tyvärr så fick det påverkan på tillströmningen av folk. Trots det ringa antalet så blev det en mycket trevlig kväll där vi blev servade av arrangören med sin personal på ett föredömligt sätt, vi säjer ett stort tack. Tack även till er som kom trots regnet och dansade så flitigt.

Idag åker vi till Sollefteå och Forsmonöjet. Ska bli riktigt kul att komma tillbaka dit igen. Nu hoppas vi på bättre väder och många glada dansare.

Så är vi inne i augusti och på fredag åker vi till Torpet i Bräcke. En av många kul spelningar vi har framför oss.

Ha en fortsatt skön och bra sommar så hörs vi snart igen.....
/STRIKE

 

 

Kul spelning.....

5 jun 2016

Kul spelning igår i Sveg.

I ett fint väder igår lördag var vi och spelade på Storön i Sveg. En härlig stämning från början till slut med en fantastisk publik som glatt visade sitt gillande. Nöjda och glada gick hemresan lätt.  Efter ett litet uppehåll vi hade så kändes det otroligt kul att spela igen. Tack arrangören och hans personal för det trevliga bemötandet med fin service som fick oss att trivas bra.

Nästa gång vi sätter oss i bussen är nästa söndag den 12 juni då vi beger oss till Jämtland, närmare bestämt till mysiga Hårkvallen i Lit utanför Östersund. Ett år sedan sist vi var där, ska bli fantastiskt kul att komma tillbaka.

Efter Hårkvallen 12 juni så har vi semester fram till och med 11 juli då vi åker på skilda håll och umgås med familjer, barn och barnbarn. Det blir fiskeresa till Lappland för en av oss. Så är det en Kretaresa, en motorcykelsemester, en segelsemester, en sommarstugesemester m.m. Så kommer vi tillbaka laddade till tusen för en 6-dagars turne´.

Vi börjar i Uppsala,  Liljekonvaljholmen den 12 juli. Dagen efter den 13 juli är vi i Degerfors på Parken. Torsdag 14 juli åker vi till Gammelgården i Torsåker. Därefter till Parken i Söderbärke den 15 juli. Lördag 16 juli är vi på hemmaplan i Delsbo i Rotundan på Bygdegården. Vi avslutar veckan med Upperudslogen i Molkom på söndagen den 17 juli. En kul vecka med toppenställen att spela på. För övrigt väldigt lika som en vecka i juli förra året. Känns fantastiskt kul när jobben återkommer år efter år.

Hoppas ni alla får en fin sommar med massor av dans och dansbandsmusik. Ha de så bra och var rädda om er så ses vi på dans nånstans.....

Nytt utseende.....

16 apr 2016

Nytt utseende på hemsidan

Vi har nu en ny design på vår hemsida. Lite mer överskådlig och lättläst. Innehållet är i stort sett samma som tidigare. Några små uppdateringar har gjorts där vissa saker tagits bort och andra saker kommit till. Nu kan du bl.a. se inslaget i "På Dans Med Kurt" från Ersboda FH den 11 februari 2016. 

Denna helgen är vi lediga från spelning men nästa helg är vi på gång igen. Lördag 23 april spelar vi på FUB:s länsdans i Ljusdal. En alltid lika kul och trevlig spelning med fullt ös. På söndag 24 april åker vi till Folkets Hus i Östersund. Ska bli riktigt kul att komma tillbaka dit igen. Hoppas vi ses där. Senast vi spelade i Östersundstrakten var fredagen 8 april i Trångsviken på Bygdegården då vi hade publikrekordet där. Många sa att dom kommer till Folkan i Östersund så vi hoppas det blir riktigt mycket folk. Fredagen den 6 maj är vi i Avesta och spelar på Parken. Efter det är vi lediga i maj (om det inte inkommer akutjobb) då vi har födelsedagsfirande och även fiskesemester. 

Ha det så bra i våren så hörs vi snart igen.....

/STRIKE

 

 

På kryss.....

15 mar 2016

På kryss 20 - 24 mars.

Ja då ska vi ut på Östersjön och kryssa med Viking Lines M/S Cinderella. Vi kliver ombord på söndag eftermiddag 20 mars och spelar 5 kryssningar t.o.m. torsdag 24 mars, så kliver av på eftermiddagen den 25 mars (långfredagen). Häng med oss och boka en härlig vårkryss på fina Cinderella. Söndag 20 mars spelar vi i stora danssalongen "Etage" tillsammans med Leif Kronlunds & Anita Berggren. Vidare måndag 21 - torsdag 24 finns vi på "Nöjescaféet". Söndag till onsdag kan du se en toppenshow med dansbandet Wisex som kallas för " I folkparkens Tjänst". Samtidigt som vi finns ombord spelar andra duktiga kollegor till oss t.ex. dansbanden Jive, Mats Bergmans och Date.

Boka en kryssning tillsammans med oss nu. Du kan boka här: http://www.vikingline.se/boka/ 

VI SES VÄL OMBORD!

Nu är vi.....

7 feb 2016

Nu är vi på gång igen.

Efter ett längre uppehåll så är vi på gång igen. Tre spelningar nu på detta nya år har vi gjort. Igår lördag var vi i Sveg och spelade på en mycket trevlig tillställning. Trots halka på vägarna och premiären på Melodifestivalen så var det många som kommit för att dansa till oss. På torsdag åker vi till Umeå för att spela på Ersboda Folkets Hus. Ett toppenställe med flitiga dansare, vi ser fram mot att komma tillbaka dit. Förmodligen om allt fungerar så kommer Kurt Sundin för att filma oss och spela in för sitt program "På Dans Mrd Kurt". Det kommer att bli en toppeneftermiddag. 

Just nu jobbar vi för fullt med vår kommande CD-singel för att kunna släppa den nu i vår. Vi meddelar här på hemsidan när den är färdig. Troligtvis blir det två låtar på skivan, låtarna är alldeles nyskrivna till oss i Strike.

Dessutom repar vi för fullt in nya låtar till vår mycket omtyckta repertoar. Vi får ofta beröm för låtvalet när vi spelar på dans, det känns väldigt kul.

Nu i januari har vi även skaffat nya scenkläder som vi inom kort kommer att visa här på hemsidan. Känns alltid lika kul när man byter scenkostym. Kavaj, skjorta och jeans blev det till allas vår belåtenhet.

Ha det så bra tills vi hörs igen....

/STRIKE.

 

Nu har vi.....

17 dec 2015

Nu har vi tagit ledigt fram till 23 januari.

 Det känns riktigt bra att kunna vara ledig över alla helger nu. Tidigare när vi spelade på heltid gick det inte att göra så i samma utsträckning. När man spelat så länge som vi alla gjort i olika band på heltid så känns det skönt att vara med nära och kära och slippa ligga ute på vägarna i snö, kyla och halka. Vi tycker vi kan unna oss att styra vår ledighet lite. För den delen är det inte sagt att vi kategoriskt säjer nej till alla spelningar när vi lagt in ledighet. Vi håller alltid en liten dörr öppen om något stort skulle komma in. 

Nästa spelning är den 23 januari på hemmaplan i Forsa utanför Hudiksvall på Trogstagården alldeles intill där Tobba bor. Ja han kan till spelningen om han vill. Därefter spelar vi ännu en gång på hemmaplan, nämligen den 30 januari på Folkan i Hudiksvall. 

I mars månad spelar vi bland annat på kryssningsbåt 5 kryssningar, på Viking Lines Cinderella den 20-24 mars (söndag - torsdag). Det ska bli riktigt kul att återkomma dit. Vi kommer att informera mer om dessa kryssningar senare här på hemsidan och på Facebook ("Strike Dansbandet").

Vi planerar också för både en ny CD-singel med nyskrivna orginallåtar och en Live-CD med inspelningar från en danskväll. Vi återkommer även där med mer information senare.

Så vill vi till sist önska er alla EN RIKTIGT GOD JUL!

← Äldre inlägg