AKTUELLT

En bra dag.....

20 jan 2020

En bra dag i Färila.

Det blev en heldag i Färila för oss i Strike. Vi var på plats redan tidig förmiddag. På programmet stod att fixa allt som inte hunnits med tidigare. Bl.a. så flyttade vi och byggde om lite av grejerna på scenen med all utrustning vi har. Man kan säja att vi komprimerade utrustningen och förenklade lite för att få bättre effektivitet vid upp- och nerpackning. Så var det en hel del datorjobb som skulle göras. Mycket av elektrisk utrustning idag är ju datorstyrt för att förenkla på scenen. Även det måste underhållas. 

Spelningen på kvällen gick fantastiskt bra. En riktigt kul kväll med en underbar publik som visade sin uppskattning. Stort tack till er alla som var där. Tack också till trevliga Leif med sin personal. Alltid lika fin stund efter vi lastat bussen när han bjuder på korv och läsk samt fika med tillhörande pratstund. Uppskattas av oss dansband.

Nästa spelning är söndag 26 januari på Folkets Hus Kulturhuset i Bollnäs. En alltid lika trevlig spelning med dansant publik.

När vi kommer in i februari månad så har vi inbokat 6 spelningar runt om i landet. Det får vi återkomma till.

Ha det så bra så länge  i vårt avlånga land.....
/STRIKE

Semestertider.....

25 jul 2019

Semestertider i vårt land just nu.

Det innebär att även vi försöker vara lediga med familj, släkt och vänner mellan varven. Vi varvar ledighet med spelningar runt om i vårt land. Denna vecka 30 är vi på rull 4 dagar. I tisdags var vi i Uppsala på Liljekonvaljeholmen. En härlig eftermiddag med över 300 nöjda dansare. Degerfors fick nästa besök av oss igår onsdag. En mycket varm och trevlig kväll. Tack alla ni som kom på dessa danser och stort tack till våra trevliga arrangörer som gör ett toppenjobb. På lördag rullar vi vidare mot Hede i Härjedalen för den årligen återkommande spelningen vid festligheterna på Hembygsgården i Hede. Därefter åker vi direkt till Hedesunda utanför Gävle för spelning på Ön i Hedesunda. Ett mycket populärt ställe, ska bli riktigt kul med bägge dessa spelningar.

Efter denna vecka har vi några dagars ledighet fram till lördag den 3 augusti då vi besöker Logen Käcktjärn i Bölebyn utanför Piteå. Vidare i augusti spelar vi vid 5 tillfällen, så lite ledighet i det sköna sommarvädret får även vi.

Vi önskar alla en fortsatt skön sommar och vi ses på dans.... nånstans!

/STRIKE

Det känns.....

10 okt 2018

Det känns kul nu!

Dels så har Peter blivit varm i kläderna och spelar som en gud. Så har vi en hel del nya låtar på repertoaren vilken känns extra kul. Stämningen i bandet är på topp så det känns kul när man sätter sig tillsammans i bussen för färd mot spelning. Vi tror det märks på scenen att vi har kul tillsammans. Det som också är riktigt kul är att vi får ombokning direkt på plats när vi spelar på nästan alla ställen. Blir det inte ombokning direkt så blir det dagarna efter och man får välja på flera dagar. Eller som en arrangör sa: "Ni får välja vilken dag ni vill bara ni kommer...."

Närmaste tiden är det lugnt med spelningar fram till 25 oktober då vi är tillbaka till Folkets Hus i Ersboda. Ett toppenställe i Umeå med stor och bra publik. Det är många som hör av sig till oss hela tiden och undrar när vi kommer till Ersboda vilket tyder på att vi gillas av publiken där. Det är vi såklart glada och stolta över.

Tack till alla ni som hör av er på telefon och mail och på nätet!

Vi önskar alla en bra danshöst........

/STRIKE

 

 

3 veckor.....

13 aug 2018

3 veckor har nu Peter spelat med oss.

Resultatet är över förväntan bra. Peter gör framsteg för varje spelning. Senaste spelningen igår söndag 12 augusti var Upperudslogen i Molkom som blev en toppenbra kväll. Trots regn och kyla så kom det ett 160-tal glada dansare som var mycket nöjda. 

Nästa jobb är den 23 augusti i Knivsta utanför Uppsala vid Ängby Park. Ett år sedan sist vi var där. Ska bli kul att komma tillbaka dit.

Lördagen den 25 augusti åker vi till Trillern i Åsele. I september är det lite lugnare då vi har lite semesterresor inplanerade innan vintersäsongen i oktober sätter igång.

Nu börjar vi samla material till kommande cd som planeras under hösten. Så är det fotografering på gång till nya orkesterkort och affischer.

Hoppas sommaren varit bra för er med mycket dans, sol, värme och bad. Vi i Strike har haft en toppensommar och hoppas på många kul spelningar framöver.

Ha de så bra tills vi ses igen.....

/STRIKE

/img_7043.jpg

Vilken härlig.....

10 feb 2018

Vilken härlig vecka vi haft!

Vi spelade på Viking Lines Cinderella tisdag 6 och onsdag 7 februari. Vi fick besök av Christian på Dansbandssidan.com som filmade och lade ut på sina Facebook- och Instagramsidor. Christian gjorde ett mycket bra jobb som vi tackar honom stort för. Det blev mycket fint beröm vi fick av alla följare.

Kul också att träffa alla härliga kollegor i dom andra banden Jontez, Micke Ahlgrens, Drifters och Jannez. Det blev många hjärtliga skratt både dag och natt.

Det blev också väldigt lyckat när vi spelade med underbara kryssningsvärden Per Nyberg. Vi spelade ett kvällpass bägge kvällarna där han sjöng kända dansbandslåtar med publikens stora gillande. Även ett dagpass kompade vi honom när han sjöng och berättade om 3 artister Lasse Berghagen, Robban Broberg och John Denver. Allt fungerade till största belåtenhet. Tack Per!

Efter kryssningarna på Cinderella åkte vi upp till Nordmaling och spelade på Oasen. Vilken fin publik som dansade flitigt och handtackade och berömde efteråt. En mycket kul vecka som ni säkert förstår.

Nästa gång vi sätter oss i orkesterbussen blir fredag 16 februari då åker till Bygdegården i Trångsviken Jämtland.

Ni får ha det så bra tills vi ses och hörs nästa gång.....

/STRIKE

 

Så bra.....

2 jan 2018

Så bra det blev året som var.

Vi är så tacksamma över den respons vi fått under 2017. Alla dessa underbara människor vi fått träffa på dans ute i vårt avlånga land. 

Trots att vi inte är anslutna till något bokningsbolag så har spelplanen varit så fylld som vi vill ha den. Där har Lennart gjort ett fantastiskt bra jobb med bokningar. Spelplanen för 2018 ser redan bra ut och fylls på hela tiden med toppenspelningar.

Nu i januari har vi tagit ledigt då det ofta är en lugn dansmånad efter alla helger. Dessutom en kall, mörk och halkig månad på vägarna. 3 februari är vi igång igen då vi spelar på hemmaplan i Trogsta utanför Hudiksvall. Den 6 februari kliver vi på Viking Lines Cinderella för några kul dagar.

Detta år 2018 ska vi äntligen få till en ny skiva som så många frågat efter. Håll utkik här på hemsidan när den kommer.

Hoppas ni alla får ett bra 2018 och att vi ses på på dans eller någon annan stans i vårt land.....

/STRIKE

 

 

Det känns bra.....

22 okt 2017

Det känns bra att bandet fungerar så fint.

Vi i Strike känner oss tacksamma att vi kommit till det läge att orkestern fungerar så bra på danserna vi spelar på. Ständiga ombokningar och oerhört entusiastisk publik. Som t.ex. när vi spelade för första gången i Strömsund i fredags 20 oktober. Det kommer fram en man till scenkanten framför mej mitt under dansen mellan låtarna och sa bl.a. följande: "Det här är det bästa bandet som någonsin varit här i Strömsund......" Man blir glad och ödmjuk inför dessa ord. Vad är då hemligheten bakom framgångarna? Jo, för det första så är vi 4 killar (mogna) som spelat på heltid i många år i olika band vilket medför så klart en hel del erfarenhet. Vi fungerar socialt bra tillsammans med ödmjukhet inför varandra. Alltid skratt och skojfriskt när vi träffas. Vi har med andra ord väldigt kul när vi spelar. Det kanske beror på att vi inte spelar på heltid nu, då kunde det komma mycket allvar och bekymmer med i bilden. På heltid fick man åka på alla jobb som fanns att tillgå, även några som kanske inte var så roliga. Nu när vi spelar på deltid och har det som hobby kan vi sortera och får därför en bra katalog med bara bra och kul spelningar. Vi tackar nej när vi känner att något inte stämmer eller känns rätt. Vi lägger också in perioder med sammanhängande ledighet då vi kan vara med familjer och vänner t.ex. på resor det är viktigt. Det medför att man längtar till nästa gång man får åka iväg tillsammans i orkesterbussen. Tilläggas kan också att vi inte har något kontrakt skrivet med något bolag som bokar oss utan vi bokar allt själva. Vi märker att bandet fungerar bättre och bättre och har en uppåtgående kurva vilket känns helt fantastiskt.

Tack alla ni som följer oss på danserna, hemsida, facebook och instagram och som talar så fint om oss utan er vore vi ingenting.....

/STRIKE

Nu är det snart.....

27 aug 2017

Nu är det snart höst igen.

 Sommarens utespelningar är över och inomhusdanserna börjar. Kan vara ganska skönt då det börjar vara riktigt kallt om kvällarna, då känns det skönt att vara inne och spela. September börjar med spelning i Trångsvikens Bygdegård den 1 september. Ett bra ställe med mycket folk, kul att spela där. Den 7 september ett annat kul ställe nämligen Fyris Park i Uppsala, alltid bra att spela där. Den 11 september har vi lite semesterledighet då två av oss reser till sol och värme. Efter ledigheten har vi fyra spelningar per månad i oktober, november och december. 

Vi vill också tacka alla som varit på våra danser runt om i landet denna sommar och givit oss så mycket beröm med fina ord, stort tack alla ni. Tack också till alla fantastiska arrangörer som direkt efter danserna givit oss ombokningar till nästa år och som jobbar för att danserna ska leva vidare.

/STRIKE

Då har vi börjat.....

17 jul 2017

Då har vi börjat en 14-dagars period med 8 spelningar.

Vi började igår söndag 16 juli då vi var i Molkom på Upperudslogen. I morgon tisdag 18 juli åker vi till Bergvik utanför Söderhamn där vi spelar i Bergviksparken. På onsdag går bussen upp till Jämtland närmare bestämt Dvärsätt i Krokom där vi spelar i härliga Grönänge. Efter det har vi några dagars ledighet fram till tisdag 25 juli då vi gästar Liljekonvaljeholmen i Uppsala. Så blir det en hotellnatt för att sedan åka vidare onsdag 26 juli till Degerfors och Degerforsparken. Fredag 28 juli är det dags för Söderbärke vid Smedjebacken och Söderbärkeparken. Lördag 29 juli far vi till Härjedalen och Hede för att spela på Hembygdgården. Vi avslutar denna period söndagen 30 juli i Hedesunda utanför Gävle då vi spelar på Ön Hedesunda.

Hoppas vi får se er på några av dessa fina dansställen. Varmt välkomna!

/STRIKE

 

 

Lite ledighet.....

8 maj 2017

Lite ledighet framöver är det som gäller nu.

Eftersom vi har fullt upp i juli månad med 9 spelningar så passar vi på och tar lite ledigt nu. Bland annat så har vi firande av jämn födelsedag i en av våra familjer. Det blir även några utlandsresor till bl.a. storstad. En årlig veckolång fiskeresa för en av oss är också inbokad. Även långresor till släkten i vårt avlånga land. 

Nästa spelning är ett besök vid Hårkvallen Lit utanför Östersund i dansanta Jämtland. Ska bli riktigt kul att åter igen komma dit. Vi hoppas så klart på varmt o skönt väder.

Så vill vi passa på att önska er alla en fortsatt fin vår och en skön försommar med mycket dans.

Ha det så bra där ute......
/STRIKE

/img_4363-bc.jpg

Nu blåser det som.....

28 mar 2017

Nu blåser det som bara den!

Ja så sa vi på vägen upp till Isladan i Bjästa i söndags 26 mars. När vi åkte över Höga-Kustenbron blåste det sidvind 25 m/s det kändes i bussen. Men Tobba hade full kontroll på ratten och den vingliga bussen.

Det blev inte så mycket folk som trotsade stormens härjningar ute. Förmodligen hade man fullt upp med att hålla sig upprätt ute och att skydda sina grejer i trädgårdarna. Tack alla ni som i alla fall kom och dansade sååå flitigt. Tack också till den trevliga arrangören med sin personal som servade oss så himla fint!
Efteråt fick vi ta emot väldigt många fina ord från en nöjd publik.

Nästa gång vi sätter oss i bussen blir fredagen den 7 april då vi gästar Parken i Gävle. En kul återkommande spelning som vi gillar mycket. Har ni möjlighet att åka så välkomna till Parken i Gävle fredagen den 7 april, 14:00 drar vi igång dansen.

Ha de så bra tills dess......
/STRIKE

Jämtland dansar.....

12 feb 2017

Jämtland dansar så svetten lackar.....

Vi i Strike spelar mycket i Jämtland där man är riktigt flitiga att gå på dans oavsett väder och vind. Så även i fredags då vi var i Trångsviken på Bygdegården där närmare 200 dansare kom och gjorde kvällen så lyckad. Tack alla ni som kom och dansade så svetten lackade. Tack också till arrangören med sin trevliga personal som såg till att vi hade det så bra. Mackorna och drickan satt fint när vi åkte vidare i natten. Tack!

Ett annat område där vi spelar ganska mycket är Västerbotten t.ex. Ersboda, Vännäsby och Skelleftehamn där också många är så flitiga att åka på dans. Alltid lika kul att spela när man vet innan att det blir så bra.

Det finns så klart fler ställen runt om i landet där det fungerar bra med fina publiksiffror. Nämnas kan Uppsala med bl.a. Fyris Park och Liljekonvaljholmen där många dansgäster kommer.

Som sagt det finns fler ställen som vi inte nämnt här….. men det finns även allt för många ställen där man har problem att få det att gå ihop. Många som sliter ideellt för att dansen ska leva vidare men publiken sviker oavsett vilket band som spelar eller vilket väder det är. Det är tråkigt att det är en sådan utveckling på många håll. Vi uppmanar här och nu alla ni som gillar att dansa att åka iväg på dans. Det är just att ta sig för som är så svårt. Vi vet att ni kommer att tycka det är så himla kul bara ni kommer iväg. Så är det ju bra motion också till en billig penning. För dyrt att gå ut och dansa det är det inte om man jämför med mycket annat. På många ställen tar man bara en hundralapp eller drygt det för att ha så kul i flera timmar. Så kom ut och dansa!

Vi hoppas vi ses på dans nånstans i vårt avlånga land…..

Ha det så bra där ute!
/STRIKE

Ja nu är det.....

29 dec 2016

Ja nu är det åter igen dags för ett nytt år!

2016 har varit ett helt fantastiskt år för oss i STRIKE. Ett år som kan sammanfattas i positiva tecken. Så underbart positiva dansgäster på våra spelningar som så generöst givit oss så fina ord. Vårt fina samarbete med så positiva arrangörer och deras personal. Till det kan vi lägga alla spelningar som varit så positiva med bra ställen och oftast mycket folk. Så kära besökare vi är sååå nöjda med året 2016. TACK alla ni dansare, arrangörer, kolleger, bokare, besökare på vår hemsida och övriga som bidragit till att det blev så lyckat.

Nu ser vi lika positivt fram mot ett nytt år 2017 där spelplanen reda börjat fyllas upp med toppenspelningar på återkommande ställen. Nämnas kan att juli månad redan innehåller 9 spelningar, vilket är bra för ett band som inte spelar på heltid.

Nu är vi lite lediga fram till 14 januari då vi sätter igång igen. Första spelningen på det nya året är i Skelleftehamn på Folkets Hus även kallad "Rotan". Den 15 januari spelar vi i Vännäsby på Festplatsen. Hoppas vi ses på dessa toppenställen för dansare.

Vi i STRIKE vill önska alla ETT GOTT NYTT ÅR 2017!

Ha det så bra tills vi hörs och ses igen.....

/STRIKE

 

 

 

Det blev.....

25 nov 2016

Det blev en höjdare.

Vi besökte Fyrispark i Uppsala igår torsdag den 24 november. Det blev en verklig höjdare. Vi var riktigt lyriska när vi åkte hem. Närmare 380 dansare som stortrivdes med oss. Det känndes fantastiskt med detta fyllda dansgolv och alla glada människor som visade sin uppskattning. Stort TACK till er alla som var där. TACK även till arrangören med sin fantastiska personal.

Idag fredag 25 november åker vi till Jämtland. Närmare bestämt till Trångsvikens Bygdegård i Krokom. Det ska bli mycket kul att komma tillbaka dit. Förra gången vi var där hade vi nytt publikrekord. Vi hoppas på något liknande igen. 

Spelningen därefter blir i Borlänge, Forumdansen i Kvarnsveden den 4 december. Hoppas vi ses där till en trevlig kväll.

Ha det så bra i höstmyset så hörs vi snart igen.....
/STRIKE

Vilka kul spelningar.....

2 okt 2016

Vilka kul spelningar vi haft!

Söndagen den 25 sep var vi i Vännäsby där vi hade en fantastisk kväll. Så många glada dansanta som samlats trots att Sverige spelade semifinal i ishocky på tv. Tack alla ni som kom dit och till arrangören med sina medarbetare.
Den så supertrevliga Kurt Sundin var där och filmade som han gjorde till ett dansinslag i det populära "På Dans Med Kurt" på nätet. Här kan ni se inslaget med Strike https://youtu.be/Ji0mpWIWwC8 Vi skickar ett stort TACK till Kurt för allt han gör för dansbanden i Sverige.

/dansvideos-padansmedkurt.jpg

 

Nu senast i fredags hade vi ännu en mycket kul spelning. Vi reste tiil Norge och närmare bestämt Samfunnhuset i Grorud i Oslo där Dagfinn Dancing hade sin varje vecka återkommande danskväll. Vilken toppenpublik som verkligen visar sin stora uppskattning med glada miner och fina applåder. Tack till den härliga publiken och till Bodil och Dagfinn. 

 

Nästa gång vi sätter oss i turnébussen är kommande helg då spelar i Umeå, Sveg och Östersund.

Ha en fortsatt fin danshöst!

Hoppas vi ses på dans någonstans.......

/STRIKE

 

← Äldre inlägg